Om nærområdet

Tre mil sørøst for Oslo finner du Enebakk ­kommune, en landbrukskommune med Oslo, Ski, Spydeberg, ­Hobøl, Lørenskog og Rælingen som nærmeste ­naboer. ­

Ytre Enebakk er et pendlersted med sterk til­knytning til Oslo og Ski kommune. Totalt bor det rundt 4500 ­mennesker her. Det forventes at innbyggertallet vil øke i årene som kommer og Ytre Enebakk kan også ­skilte med en av de yngste befolkningene i landet.

Området er familievennlig og kan tilby fem ­barnehager, egen barneskole som stod ferdig i 2018 og Mjær ungdomsskole.

Ytre Enebakk er et aktivt ­tettsted med lange ­tradisjoner innenfor vintersport, særlig ­skihopp og­ ­langrenn. I denne delen av ­kommunen ­f­inner man ­Østbybakken, et moderne lysløypeanlegg og et ­løypenett som strekker seg langt innover i ­Østmarka. Her ­finnes også Østmarka golfklubb, en av ­østlandets beste golfbaner, samt skytebane, vannskianlegg, idrettshall, tennis­baner, fotballbaner (­Drivplassen og Mjærstadion).

Driv IL er idrettslaget i Ytre Enebakk. Klubben har ­mange lag i flere ulike idretter og aldersgrupper bl.a. fotball, håndball, friidrett, tennis, orientering og langrenn. Ved Mjær i Ytre Enebakk ligger også Enebakk Vannskiklubb.

Området kan også by på kunst og kultur med ­permanente utstillinger og flere gallerier som stiller ut kunst fra både lokale kunstnere og andre. Dessuten er det rikt ­­sang- og musikkliv.

DIM_2071

Et område med muligheter

Fra Vik Skog er det kort vei til Østmarka og et stort ­utvalg turstier og lysløyper. Det er ­enkel ­tilgang til flotte tur- og friluftsområder. Blant annet Vangen skistue, som er en fin destinasjon i seg selv, ikke minst er det et ypperlig utgangspunkt for både kortere og lengre turer gjennom hele året. Vangen ligger ­idyllisk til med utsikt over Mosjøen, er åpen hver dag hele året og tilbyr aktiviteter som kano­padling og kanefart. I Vik Skogs ­nærliggende omgivelser finner du også en flott idrettshall, lekeplasser, en ­populær vannskiklubb og fotballbaner. Området byr på noe for ­enhver, både for den som søker skogens ro og aktiviteter i felleskap med ­andre.

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du flere servicetilbud har Vågsenteret 14 ­forretninger under samme tak. Området har god offentlig kommunikasjon til både Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.

Ytre Enebakk og de ­nærliggende områdene byr på mange tilbud for store og små.
Skoler og Barnehager

Det er et godt utvalg av både ­kommunale og private barnehager i Vik Skogs nærmeste omkrets. ­Området sogner til Ytre Enebakk ­barneskole og Mjær ­ungdomsskole.

    Meld interesse

    stian-poehner-large Stian Pøhner Eiendomsmegler MNEF / Partner Tlf: +47 971 15 621 E-post: s.pohner@nordvikbolig.no
    tobias-due-large Tobias Due Eiendomsmegler MNEF / Partner Tlf: +47 900 56 220 E-post: t.due@nordvikbolig.no
    torstein-kirud-large Torstein Kirud Eiendomsmegler MNEF Tlf: +47 930 58 856 E-post: t.kirud@nordvikbolig.no
    Show popup i